Over ons

Wie zijn wij?

Een zwemoase die garant staat voor urenlang waterplezier en genot. Dat is Bosbad Putten. Geniet van onze uitgebreide mogelijkheden. Neem een duik in ons subtropische zwembad of bij mooi weer in ons heerlijke buitenbad. Ontdek onze 110 meter lange spectaculaire wildwaterbaan of onze binnenglijbaan met lichteffecten.  

Voorzieningen voor mensen met een beperking

Subtropisch Bosbad Putten biedt zwemplezier voor iedereen, ook voor zwemmers met een handicap hebben we diverse voorzieningen. Zij kunnen gebruikmaken van een aangepaste kleedkamer, een speciale aankleedtafel, een tillift en aangepaste douche. Ook beschikt Bosbad Putten over een speciale stoel om in het water te rijden.

Vragen over onze toegankelijkheid? Neem contact op met de receptie van Bosbad Putten: 0341351288.

Historie

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg Putten behoefte aan een zwembad. De lokale aannemer G. Knoppert en tegelzetter A. de Bruin maakten plannen gebaseerd op het Kristalbad in Apeldoorn. Na toestemming van de gemeenteraad begon de aanleg in juni 1948. Bijna een jaar later werd de NV Bosbad Klein Zwitserland in het leven geroepen. Knoppert bedacht deze naam omdat het uiterlijk en de sfeer van het zwembad, met de wit gepleisterde gebouwen en de rieten daken, iets on-Puttens hadden. Op 24 mei 1949 namen de eerste mensen een duik in het zwembad.

Bosbad maakte sindsdien regelmatig moeilijke tijden mee, maar telkens volgden goede tijden. Anno 2010 werken ruim dertig mensen in het complex dat in 2009 voor het laatst werd gerenoveerd. Bosbad Putten wordt tot de tien beste zwembaden van Nederland gerekend.