Wildwaterbaan

110 meter spectaculair glijplezier!

Open:

  • Maandag t/m vrijdag van +/- 11.00 uur t/m 17.00 uur en 18.00 uur t/m 21.00 uur.
  • Zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Kijk hier het filmpje van een vlogger.

 

 

 

In mei 2020 opende Bosbad Putten zijn nieuwe, spectaculaire wildwaterbaan. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen! Heb je vragen? Mail ze gerust naar kassa@bosbadputten.nl. Kijk trouwens eerst even op de pagina met veelgestelde vragen!


Thijn test als eerste de wildwaterbaan

Thijn stuurde de directie van Bosbad Putten een brief met de vraag of hij als eerste de wildwaterbaan mocht testen. Dat verzoek is gehonoreerd en begin juli 2020 heeft Thijn de baan getest. Zijn conclusie: dikke 10! Dit filmpje geeft een indruk van de wildwaterbaan, die op vrijdag 10 juli opent! 

1 juli 2020


Eerste test geslaagd

Op dinsdag 9 juni is de wildwaterbaan getest. Voor het eerst stroomde er met het nodige geraas 180 kubieke meter per uur door de goten en bassins. Zowel medewerkers als bestuur waren aanwezig bij de eerste test die goed verliep. Alle machines en apparaten werkten feilloos, wel werd een aantal kleine oneffenheden ontdekt, maar die zijn snel verholpen. Inmiddels zijn grondverzet- en hoveniersbedrijven gestart met de aanleg van de beplanting onder en naast de baan. Naar verwachting kan deze - met het voorbehoud van rivm-maatregelen - voor de zomervakantie in bedrijf.

9 juni 2020


Zwembad gesloten, bouw gaat door

Bosbad Putten is vanwege de uitbraak van het coronavirus tijdelijk gesloten. De bouw van de wildwaterbaan gaat echter door. Vakmensen zijn dagelijks – met inachtneming van de maatregelen van het RIVM – bezig met de constructie van de baan. Die krijgt steeds meer gestalte! Wanneer de wildwaterbaan opengaat is – dat zult u begrijpen in de huidige situatie – niet zeker. Maar de bouw ligt goed op schema om onze nieuwe attractie in de loop van mei gebruiksklaar te hebben. Tot die tijd: pas goed op uzelf en anderen!

23 maart 2020


'Pannenbier': Bouw bereikt hoogste punt

Vrijdag 21 februari kregen de bouwvakmensen ‘pannenbier’ geserveerd door subtropisch Bosbad Putten. Dit is de traditionele traktatie als een bouwproject zijn hoogste punt bereikt. De opening staat gepland voor mei 2020, de bouw ligt op schema.

Op een gemiddelde werkdag is een ploeg van zo’n 20 bouwspecialisten actief op het bouwterrein. Zij bouwen de 110 meter lange waterglijbaan, maar installeren ook de hoog rendement warmtepomp en alle andere water- en warmte-installaties die nodig zijn voor de nieuwe attractie. Dankzij de HR-warmtepomp zal de CO2-uitstoot van Bosbad Putten na ingebruikname van de wildwaterbaan niet stijgen ten opzichte van nu.

21 februari 2020


Bouw ligt op schema, betonconstructie vrijwel gereed

De bouw van de nieuwe wildwaterbaan vordert gestaag. Dagelijks zijn tientallen vakmensen op de bouwlocatie aan het werk. Inmiddels staan op drie posities de glijgoten op de draagconstructie. De betonconstructie in naar verwachting binnen een week gereed.

11 februari 2020


Entreeprijzen bekend

Een dagkaart voor het subtropische bad kost tot en met 3 mei 2020: € 5,75 (2 tot 6 jaar en 60+), € 6,60 (6 tot 12 jaar) en € 7,40 (overige gasten). In mei 2020 opent Bosbad Putten een nieuwe, grootse attractie: een wildwaterbaan van 110 meter lang. Gasten mogen vanaf mei onbeperkt gebruik maken van de attractie, naast alle andere zwembaden. De vergelijkbare entreeprijzen voor de periode vanaf september bedragen € 6,10 (2 tot 6 jaar en 60+), € 6,95 (6 tot 12 jaar) en € 7,75 (overige gasten). De opening van de wildwaterbaan leidt dus tot een bescheiden prijsverhoging van slechts € 0,35. 

Zomerweken
Gedurende 17 weken in de zomer (van 4 mei tot en met 6 september) gelden er zomertarieven. Deze zijn altijd wat hoger omdat dan ook alle buitenbaden en buitenvoorzieningen geopend zijn. De entree voor een dagje Bosbad bedraagt dan € 7,60 (2 tot 6 jaar en 60+), € 8,50 (6 tot 12 jaar) en € 9,25 (overige gasten).

Voor dit bedrag krijgen zwemmers de gehele dag toegang tot het complex en zijn voorzieningen. Met deze prijsstelling behoort subtropisch Bosbad Putten in de zomermaanden tot de voordeligste dagattracties in Nederland. 

31 december 2019


Eerste 8 meter glijgoot gemonteerd!

Het begin (of liever gezegd het einde) is er! De eerste 'glijgoot' van de wildwaterbaan is gemonteerd. Het betreft de laatste 8 meter van de in totaal 110 meter lange attractie. Via dit gedeelte kom je in de toekomst in het finishbassin terecht, na een wervelende tocht in het wilde water! De bouw ligt mede dankzij het gunstige weer goed op schema.

17 december 2019


Duurzaamheidsplan met oog op wildwaterbaan

In Bosbad Putten heerst alle seizoenen een heerlijk subtropisch klimaat, maar dit mag niet ten koste gaan van de aarde. Daarom is het actieplan “Natuurlijk Bosbad Putten” gestart: een plan om het zwemparadijs gasloos te maken. De eerste concrete stap is de installatie van een hoog rendement warmtepomp in 2020. Hiermee is een investering van ruim 1,1 miljoen euro gemoeid. Door een garantstelling van de Gemeente Putten, kan Bosbad Putten deze reuzensprong voorwaarts in duurzaamheid maken.

Bosbad Putten verbruikt nu ongeveer 350.000 m3 gas per jaar (verbruik: 2018). De HR-warmtepomp brengt dit huidige gasverbruik terug tot vrijwel nul. In mei 2020 opent Bosbad Putten een nieuwe wildwaterbaan die het energieverbruik doet stijgen. Maar dankzij de HR-warmtepomp zal de CO2-uitstoot ook dan niet stijgen ten opzichte van nu. 
 

25 november 2019


Bufferkelder in aanbouw

Terwijl binnen iedereen geniet van het heerlijke tropische klimaat, wordt er achter ons subtropische bad hard gewerkt aan de nieuwe wildwaterbaan. Op de foto zie je de (ondergrondse) bufferkelder in aanbouw. Deze wordt straks gevuld met de 165.000 liter water die nodig zijn voor een spectaculaire wildwater belevenis! De gele lijnen vormen de contouren van de bufferkelder.

12 november 2019


Tropische wand geplaatst

De tijdelijke wand tussen het subtropische zwembad en de werkzaamheden buiten, is nu voorzien van een prachtige afbeelding. Zo wanen zwemmers zich nog meer in de subtropen!

17 september 2019


Bouw gestart

Op maandag 9 september 2019 is de aannemer gestart met het bouwrijp maken en verwijderen van overbodige bebouwing. Onze zwemmers merken hier weinig van, door de bouwers is een tijdelijke wand geplaatst naast ons subtropische bad. Deze krijgt binnenkort een subtropische uitstraling!

12 september 2019