Antwoord op al je vragen over de wildwaterbaan


1. Hoe lang wordt de wildwaterbaan? De totale lengte wordt 110 meter!


2. Wanneer is de wildwaterbaan klaar? Bij de opening van het buitenseizoen, mei 2020.


3. Heb je als zwemmer tijdens de bouw last van de werkzaamheden? De werkzaamheden vinden plaats buiten ons complex. Tussen het subtropische bad en de bouwlocatie is een tijdelijke wand geplaatst. Wellicht hoor je af en toe een hamer of boormachine, maar we verwachten dat dit opgaat in alle andere geluiden in ons bad.


4. Is er al iets bekend over de prijsstelling?

Jazeker, die informatie vind je op de pagina /volgdebouw.


5. Vanaf welke leeftijd mag je er vanaf?
De wildwaterbaan is voor iedereen toegankelijk, vanaf 4 jaar. Kinderen zonder diploma maar met vleugeltjes kunnen onder begeleiding van een ouder heerlijk genieten van de baan.


6. Is de baan het hele jaar open?
De baan is het gehele jaar open, bijna conform de openingstijden van Bosbad Putten. Door de week van 11.00 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 17.00 uur (sluitingstijd).


7. Krijgt de baan zowel een binnen- als buitenuitstap?
Ja, in de zomer kan je buiten uitstappen en zo de zonneweide oplopen. Er is maar één ingang en die is in het subtropische gedeelte.


8. Komt het peuterbad buiten terug als de bouw klaar is?
Ja, het peuterbad komt alleen op een ander plek te liggen. Dit zal op de plek zijn van waar voorheen de midgetgolfbaan was.


9. Wordt het een bandenglijbaan?
Nee, de baan is niet geschikt voor gebruik van de welbekende grote zwembanden. Het is de bedoeling dat je zelf lekker naar beneden 'roetsjt'.


10. Hoeveel water gaat er door de glijbaan heen?
2000 kubieke meter water zal er per uur door de wildwaterbaan gaan. Dat is dus 2 miljoen liter water, ieder uur!


11. Is dat wel duurzaam en klimaatvriendelijk? Water rondpompen kost toch veel energie?

Klopt, dat kost hveel energie, maar Bosbad Putten is het actieplan “Natuurlijk Bosbad Putten” gestart: een plan om het zwemparadijs gasloos te maken. De eerste concrete stap is de installatie van een hoog rendement warmtepomp in 2020 (de aanleg is in volle gang). Hiermee is een investering van ruim 1,1 miljoen euro gemoeid. Door een garantstelling van de Gemeente Putten, kan Bosbad Putten deze reuzensprong voorwaarts in duurzaamheid maken. Bosbad Putten verbruikt nu ongeveer 350.000 m3 gas per jaar (verbruik: 2018). De HR-warmtepomp brengt dit huidige gasverbruik terug tot vrijwel nul. In mei 2020 opent Bosbad Putten een nieuwe wildwaterbaan die het energieverbruik doet stijgen. Maar dankzij de HR-warmtepomp zal de CO2-uitstoot ook dan niet stijgen ten opzichte van nu. 


Ook een vraag stellen? Mail naar kassa@bosbadputten.nl.