Volg de bouw van onze wildwaterbaan

In mei 2020 opent Bosbad Putten zijn nieuwe, spectaculaire wildwaterbaan. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen! Heb je vragen? Mail ze gerust naar kassa@bosbadputten.nl. Kijk trouwens eerst even op de pagina met veelgestelde vragen!


Duurzaamheidsplan met oog op wildwaterbaan

In Bosbad Putten heerst alle seizoenen een heerlijk subtropisch klimaat, maar dit mag niet ten koste gaan van de aarde. Daarom is het actieplan “Natuurlijk Bosbad Putten” gestart: een plan om het zwemparadijs gasloos te maken. De eerste concrete stap is de installatie van een hoog rendement warmtepomp in 2020. Hiermee is een investering van ruim 1,1 miljoen euro gemoeid. Door een garantstelling van de Gemeente Putten, kan Bosbad Putten deze reuzensprong voorwaarts in duurzaamheid maken.

Bosbad Putten verbruikt nu ongeveer 350.000 m3 gas per jaar (verbruik: 2018). De HR-warmtepomp brengt dit huidige gasverbruik terug tot vrijwel nul. In mei 2020 opent Bosbad Putten een nieuwe wildwaterbaan die het energieverbruik doet stijgen. Maar dankzij de HR-warmtepomp zal de CO2-uitstoot ook dan niet stijgen ten opzichte van nu. 
 

25 november 2019


Bufferkelder in aanbouw

Terwijl binnen iedereen geniet van het heerlijke tropische klimaat, wordt er achter ons subtropische bad hard gewerkt aan de nieuwe wildwaterbaan. Op de foto zie je de (ondergrondse) bufferkelder in aanbouw. Deze wordt straks gevuld met de 165.000 liter water die nodig zijn voor een spectaculaire wildwater belevenis! De gele lijnen vormen de contouren van de bufferkelder.

12 november 2019


Tropische wand geplaatst

De tijdelijke wand tussen het subtropische zwembad en de werkzaamheden buiten, is nu voorzien van een prachtige afbeelding. Zo wanen zwemmers zich nog meer in de subtropen!

17 september 2019


Bouw gestart

Op maandag 9 september 2019 is de aannemer gestart met het bouwrijp maken en verwijderen van overbodige bebouwing. Onze zwemmers merken hier weinig van, door de bouwers is een tijdelijke wand geplaatst naast ons subtropische bad. Deze krijgt binnenkort een subtropische uitstraling!

12 september 2019