Baanzwemmen (binnen) weer mogelijk vanaf 19 mei

Baanzwemmen buiten, zwemlessen voor kinderen tot 12 jaar en schoolzwemmen. De afgelopen periode was er al meer mogelijk in subtropisch Bosbad Putten, na de volledige sluiting eerder dit jaar. Met ingang van woensdag 19 mei wordt baanzwemmen in de binnenbaden aan dit lijstje toegevoegd. “Recreatief zwemmen mag nog niet en ook de wildwaterbaan blijft nog gesloten, maar het is toch een volgende stap richting heropening”, vertelt manager Dick Eijlander. “Wij kijken echt uit naar het moment dat we weer als vanouds zwemplezier kunnen bieden.”

Het baanzwemmen binnen is iets beperkter dan voorheen omdat het deels naast de zwemlessen en het schoolzwemmen wordt ingepland. Om zoveel mogelijk mensen veilig hun baantjes te laten trekken, zijn er tijdsblokken van drie kwartier. Deze starten telkens op het hele uur en vooraf online reserveren is verplicht. Een ticket kost € 5,-.

Het inmiddels vertrouwde ‘strandmodel’ – zwemmers hebben thuis hun zwemkleding al aangetrokken – blijft gehandhaafd. “Wie buiten zwemt, kleedt zich om in de speciale tent. Binnenzwemmers gebruiken de grote wisselcabine en nemen hun spullen mee naar het bad”, legt Dick Eijlander uit. Na afloop kan men zich in de reguliere wisselcabines omkleden en via een speciale uitgang het zwembad verlaten. “Douches zijn nog niet geopend, toiletten wel”, vult Eijlander de regels aan. “En net als overal zijn tijdens het lopen door de gangen en ruimten mondkapjes verplicht.” Breekt opeens de zon door en wil een binnenzwemmer toch liever buiten zwemmen? “Dat kan als er voldoende plaats is en omgekeerd geldt hetzelfde.”
 

BESTEL HIER UW TICKETS 

BosbadFB.jpg