Bosbad Putten heropent complex en opent wildwaterbaanPersbericht

Persbericht | 6 juli 2020

Na drie maanden van sluiting vanwege de coronamaatregelen heropent subtropisch Bosbad Putten op vrijdag 10 juli zijn complex voor recreatief zwemmen. Eerder waren de zwemlessen al hervat en was een uurtje baanzwemmen weer mogelijk. De heropening krijgt een feestelijk tintje omdat ook de nieuwe wildwaterbaan open gaat en dagelijks vanaf 9.00 uur in bedrijf is. “Vanwege de gewenste 1,5 meter afstand voor iedereen van 18 jaar en ouder, zijn er enkele kleine beperkingen voor volwassenen”, vertelt manager Dick Eijlander. “Maar die staan een geweldig dagje zwemmen niet in de weg.”

De belangrijkste beperking is dat bezoekers vooraf online een kaartje moeten kopen. Zo houdt het Bosbad het aantal bezoekers beheersbaar. Voor bezoekers van 18 jaar en ouder is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, voor kinderen en jongeren zijn er vrijwel geen beperkingen. Daarnaast is het noodzakelijk dat mensen thuis alvast hun badkleding aantrekken, bij binnenkomst zijn er geen kleedruimten beschikbaar, wel bij vertrek. “Vergelijk het met een dagje naar het strand”, vertelt Dick Eijlander, “dan doe je ook thuis alvast je badkleding aan.” De vergelijking met een dagje strand gaat ook op in geval van plotseling slecht weer. “Omdat we binnen op een drukke dag niet voldoende ruimte hebben om de 1,5 meter te waarborgen, kan het zijn dat mensen bij slecht weer naar huis moeten. Overigens hebben we wel drie Schaduw & Schuil Tenten geplaatst om dit scenario te voorkomen.” Bezoekers van 18 jaar en ouder krijgen bij binnenkomst enkele gezondheidsvragen voorgelegd en noteren hun naam, telefoonnummer en paraaf op een kaartje. 

Drie soorten tickets
Belangrijk is dat zwemliefhebbers kunnen kiezen voor drie verschillende entreebewijzen. De ochtenduren van 7.00 tot 9.00 uur zijn gereserveerd voor baantjestrekkers. Vervolgens is er een dagkaart die geldig is van 9.00 tot 17.00 uur. Daggasten kunnen onbeperkt gebruik maken van de nieuwe wildwaterbaan en alle andere faciliteiten zoals de binnen- en buitenbaden, peuterbaden, glijbanen en duikplank. Tussen 17.00 en 18.00 uur sluit het bad voor een extra hygiëneronde. Om 18.00 kunnen kopers van een avondticket tegen gereduceerd tarief genieten van alle faciliteiten. Zij kunnen van 18.00 tot 21.00 uur onbeperkt van de wildwaterbaan af. Tickets zijn verkrijgbaar via de webshop op www.bosbadputten.nl.

Wildwaterbaan
Dick Eijlander verwacht dat met name de nieuwe wildwaterbaan een grote aantrekkingskracht heeft op zowel inwoners van de regio als vakantiegasten. De baan is 110 meter lang en heeft diverse stroomversnellingen, tunnels en relaxbaden. Het water is het hele jaar door zo’n 28 graden, dus ook bij minder weer is het comfortabel glijden. Voor de verwarming van het water is een duurzame warmtepomp gebouwd.
 

halfpipesuperslide[1] - kopie